Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Δένδιας: Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει αφήγημα - Ουσιαστικό λάθος ο ΕΝΦΙΑ


«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται νέο αφήγημα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι όταν το κόμμα αποφασίσει ποιο θα είναι το αφήγημα, «θα δούμε ποιος θα το προσωποποιήσει. Ωστόσο πολλούς από εμάς μπορεί να μην μας αφορά».

«Στόχος μας είναι ποσοστά άνω του 40%, είμαστε κόμμα εξουσίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε σε ποιους θέλουμε να μιλήσουμε». Ο κ. Δένδιας μάλιστα έκανε λόγο για αλλαγή ηγεσίας της ΝΔ μέσα από συνέδριο.

Παρουσιάζοντας την πλατφόρμα του σε περίπτωση που διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε έναν πολιτικό λόγο, που δεν μπόρεσε να ανανεώσει». «Ουδείς έχει τη διάθεση να τεθεί επικεφαλής μιας πορείας πολιτικής αυτοκτονίας», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να επεξεργαστούμε μια εναλλακτική πρόταση», επεσήμανε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν μπορεί να πολιτεύεται με όρους δικαίωσης.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, δήλωσε:

Δεν ήταν επικοινωνιακό, αλλά ουσιαστικό, πολιτικό και αυτοκτονικό λάθος. Είχε και τεχνικά λάθη.

«Από τις μετρήσεις φαίνεται ότι η ΝΔ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση», ανέφερε ακόμη και επανάλαβε ότι το αφήγημα της ΝΔ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε σε μια οικονομία που θα φέρει την ανάπτυξη μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τάχθηκε κατά της θεωρίας των δύο άκρων,  επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ουδέποτε είπε «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι μεσοτοιχία της τρομοκρατίας».

Ωστόσο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο με τις ευνοϊκές διατάξεις σε βαρυποινίτες με προβλήματα υγείας, δηλώνοντας:

Με στεναχώρησε ως άνθρωπο η διάταξη απελευθέρωσης του Ξηρού, ειδικά από μια κυβέρνηση που οφείλει να απευθυνθεί στην κοινωνία με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση, για να μην πάει η χώρα στα βράχια», είπε αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και συμπλήρωσε:

Αν (...) θέλει τη βοήθειά μας, ακόμη και κάτω από το τραπέζι, είμαστε διατεθειμένοι να τη δώσουμε. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι αυτή η πορεία δεν οδηγεί κάπου.

«Να διαπραγματευθεί όσο θέλει η κυβέρνηση. Έχουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας, που είναι το ευρώ και ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Η παρούσα κυβέρνηση στις 20 Φεβρουαρίου συμφώνησε σε μια σειρά μέτρων, τα οποία έπρεπε να ποσοτικοποιήσει», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει κάθε φορά όταν ζητούνται αριθμοί και χρονοδιαγράμματα είναι ότι τα τεχνικά κλιμάκια λαμβάνουν την απάντηση πως πρόκειται για πολιτική απόφαση.

«Το κύριο πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αν θα επιβιώσει. Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε δραματική φάση και παίζει την τύχη της εντός ή εκτός ευρώ», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «το ερώτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι η απόδοση ευθύνης, αυτό είναι κάτι που μπορεί να ακολουθήσει, το θέμα είναι πώς διασώζεται η χώρα εντός της Ευρωζώνης». 

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, υπογράμμισε πως «ο κ. Βαρουφάκης με τη συμπεριφορά του έχει προκαλέσει τους πάντες». «Το πρόβλημα του», συνέχισε ο κ. Δένδιας «είναι πολιτικό και τεχνοκρατικό».

«Δεν πρέπει ως χώρα να κάνουμε πράγματα που ενισχύουν την εικόνα της ιδιαιτερότητας», σχολίασε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με όρους εσωτερικής πολιτικής, στερώντας τη ρευστότητα από την ελληνική οικονομία.

Τέλος, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η ΝΔ έχει την ιστορική ευκαιρία να επαναδιατυπώσει το αφήγημά της.Πηγή : newpost.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου