Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση από Κ. Καραμανλή: «Παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για Grexit»


Την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν διστάζει να την εκφράζει χωρίς περιστροφές ο Κώστας Καραμανλή τα τελευταία 24ωρα, σε όσα στελέχη της ΝΔ τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο στην πλατεία Μαβίλη.

O κ. Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα της αβεβαιότητας.
«Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», σημειώνει στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, ενώ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα τονίζει: «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές».

Αυτή η τελευταία φράση του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύεται από πολλούς εκ των τακτικών συνομιλητών του ως «καμπανάκι κινδύνου» προς την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα της αβεβαιότητας.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα πάντα με εκείνους που τον είδαν πολύ πρόσφατα, εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η επίτευξη της συμφωνίας τόσο ο κίνδυνος του ατυχήματος μεγαλώνει, ενώ παράλληλα βλέπει ότι η αγορά δεινοπαθεί από την παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου