Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στόχος της Αλ Κάιντα το Βατικανό



Το σχέδιο ομάδας τρομοκρατών να χτυπήσουν την Αγία Έδρα της Καθολικής Εκκλησίας αποκάλυψαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψαν οι ιταλικές υπηρεσίες Ασφαλείας πριν προχωρήσουν στην σύλληψη 18 ατόμων σε όλη την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη της ομάδας.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε όλη την Ιταλία που οδήγησαν στις συλλήψεις των υπόπτων τρομοκρατών που φέρεται να έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Μερικοί από αυτούς συνελήφθησαν στη Σαρδηνία, περιλαμβανομένου και του πνευματικού ηγέτη της ομάδας, αλλά άλλοι πιστεύεται ότι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ιταλοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι οι ύποπτοι είχαν κάνει προετοιμασίες για μία επίθεση το 2010 εναντίον του Βατικανού και πως ένας άλλος επίδοξος καμικάζι είχε φθάσει στη Ρώμη.

Ο εισαγγελέας Μάουρο Μούρα αποκάλυψε πως τα σχέδια επίθεσης δεν προχώρησαν ποτέ και πως ο επίδοξος καμικάζι έφυγε από την Ιταλία, αν και δεν είναι σαφές για ποιο λόγο. Είπε επίσης από τις τηλεφωνικές συνομιλίες υπάρχουν "ενδείξεις για προετοιμασία μιας πιθανής επίθεσης".

"Δεν έχουμε αποδείξεις, έχουμε ισχυρές υποψίες", είπε ο Μάριο Κάρτα, επικεφαλής της αστυνομικής μονάδας που ηγείται των ερευνών, όταν του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για μία πιθανή επίθεση εναντίον της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες οι ερευνητές άκουσαν τους υπόπτους να λένε ότι θα εξαπέλυαν μία "μεγάλη τζιχάντ στην Ιταλία". Οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδειξαν ακόμη ότι δύο από τους υπόπτους ήταν μέρος ενός δικτύου που προστάτευε τον Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία δήλωσε πως σκοπός του δικτύου ήταν να προκαλέσει εξέγερση εναντίον της πακιστανικής κυβέρνησης. Οι ύποπτοι κατηγορούνται επίσης για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών κινημάτων στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.


Πηγή : pathfinder.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου