Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Έφθασε το βραχιολάκι επιτήρησης, πιλοτική εφαρμογή για 250 κρατούμενους



Στα μέσα Μαΐου παραδίδεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης το σύστημα με το «βραχιολάκι» από την εταιρεία ανάδοχο, όπως αναφέρει με το Βήμα της Κυριακής, που θα ενσωματώνει και στην ελληνική πρακτική την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων και υποδίκων όταν δεν κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα εκπονηθεί 18μηνο πιλοτικό πρόγραμμα με 250, στους οποίους δεν θα περιλαμβάνονται ισοβίτες.

Το βραχιολιάκι-σύστημα εντοπισμού θα φοριέται στο πόδι. Ο γγ αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης τόνισε στο Βήμα ότι «το μέτρο δεν είναι το βραχιόλι, είναι η εφαρμογή του κατ' οίκον περιορισμού».

Το σύστημα δεν ισοδυναμεί με πλήρη ελευθερία κινήσεων: Το βούλευμα για την χρήση του σε κάθε περίπτωση κρατουμένου θα καθορίζει τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς του.

Στην πρώτη πιλοτική φάση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα το φορέσουν 100 υπόδικοι για των οποίων την ανάκριση είναι αρμόδιο το Πρωτοδικείο Αθηνών, 50 κρατούμενοι στις φυλακές Διαβατών, Νιγρίτας, Τικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών, 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιορισμό και τη νεκτίουν στο κατάστημα κράτησης Νέων Αυλώνα και 50 υπόδικοι ή κατάδικοι στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού.


Newsroom ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου