Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τα "καλά κρυμμένα μυστικά" των ναζί στην Ελλάδα! Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως



Τα στοιχεία πάντα υπήρχαν. Ποτέ κανένας δεν τα αξιοποίησε. Και πως να γίνει αυτό σε μια χώρα που ήταν η μοναδική σ΄ όλη την Ευρώπη όπου οι περισσότεροι δοσίλογοι και “γερμανοτσολιάδες” όχι απλώς έμειναν ατιμώρητοι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις “στελέχωσαν” τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Τα στοιχεία που έχουν βγει από τα συρτάρια συγκλονίζουν. Και κάνουν ακόμη πιο επιτακτικό το ερώτημα “γιατί δεν κάναμε τόσα χρόνια τίποτα”. Δεν αναφερόμαστε στα σχετικά πρόσφατα “αρχεία του Μέριλαντ” που η Ελλάδα έχει στα χέρια της. Αναφερόμαστε σ΄ αυτά που χρόνια ,δεκαετίες τώρα υπάρχουν στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ορισμένα απ΄ αυτά τα στοιχεία μας υπέδειξε ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος ο οποίος στην συνέντευξή του στο Onalert.gr μίλησε διεξοδικά για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Απ΄ αυτά τα αρχεία προέρχονται οι φωτογραφίες ναζί “χασάπηδων” που αναμένουν την ταυτοποίησή τους.

Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες τους. Λένε ότι από τα αρχεία του Μέριλαντ πολλοί έχουν ήδη ταυτοποιηθεί. Κι αν έρθουν πληροφορίες και από τα αρχεία των Ρώσων θα ταυτοποιηθούν κι άλλοι. Ζουν ή πέθαναν δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει να αποκαλυφθεί όλη αλήθεια για τους απογόνους όσων μαρτύρησαν από τους ναζί.


Συγκλονιστικές είναι και οι κατεθέσεις που έχουν δώσει πολίτες τα χρονια μετά τον πόλεμο. Τα σχεδιαγράμματα δείχνουν πως γίνονταν οι ανακρίσεις και πως οι εκτελέσεις.



Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ...ατελείωτα. Μόνο τα αρχεία από τις ΗΠΑ περιέχουν 400.000 έγγραφα. Όπως φαίνεται όμως δεν μας έλειπαν έγγραφα και στοιχεία. Η βούληση μας έλειπε. 


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου