Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η Bild έκανε πρώτο θέμα τον Κατρούγκαλο



Μέχρι τη Γερμανία έφτασε η υπόθεση Κατρούγκαλου, με τη Bild να δράττει την ευκαιρία και να κάνει πρώτο θέμα το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Σκάνδαλο διαφθοράς με τον υπουργό κατά της διαφθοράς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, το οποίο κάνει λόγο για «ελληνική παραφροσύνη» και παραθέτει λεπτομέρειες από το δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ακόμη και στις 27 Ιανουαρίου (ημέρα που ορκίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα) ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένο του Δημοσίου, βάσει του οποίου αν ο πελάτης του δικαιωνόταν θα έπαιρνε προμήθεια 12%.


Η Bild μάλιστα σχολιάζει σε ειρωνικό τόνο ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο παρελθόν ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναφερθεί διεξοδικά στον αγώνα του για τις μεταρρυθμίσεις.
«Είναι αρμόδιος ως υπουργός για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ωστόσο φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς» σημειώνει η Bild, η οποία τονίζει πως η κυβέρνηση Τσίπρα επικοινώνησε με τον υπουργό του και θεώρησε αρκετές τις εξηγήσεις που του έδωσε, ενώ υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης να επαναπροσλάβει τους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν απολυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Πηγή : imerisia.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου