Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Πως 6 "καρχαρίες" της ιχθυόσκαλας δάγκωσαν φόρους 8 εκατομμυρίων ευρώ! Τα λαβράκια του ΣΔΟΕ




Οι έξι έμποροι της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κατάφεραν να αποκρύψουν φόρους 8.068.608 ευρώ. Ωστόσο το ΣΔΟΕ τους τσίμπησε στα δίχτυα των ελέγχων. Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.
Δεν ξέρουμε αν τα ψάρια τους ήταν σίγουρα ολόφρεσκα πάντως οι δαγκωματιές τους στο Δημόσιο μέσω της απόκρυψης φόρων...έσταζε αίμα!

Πως οι "ψαράδες" απέκρυψαν φόρους 8 εκατομμύρων ευρώ!


Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Παναγιώτης Σταμπουλίδης "οπως έγινε γνωστό από το ΣΔΟΕ, σε 6 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούναι στην ιχθυόσκαλα του Πειραιά στο Κερατσίνι, έχει βεβαωθεί φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό για εμάς ειναι μια δικαιώση αφού ο τρόπος του ελέγχου αλλά και το υλικό προς το ΣΔΟΕ έγινε με δική μας προτροπή καθώς είχαμε διαπιστώσει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, κάτι που πλήττει άμεσα και τα έσοδα του δημοσιου αλλά και τα έσοδα του ΟΚΑΑ.

Ο τρόπος που έκλεβαν οι φοροφυγάδες είναι συνδυασμός εκνομων πράξεων. Μπορεί να προκύπτει απο την υποτιμολόγηση, μπορεί να προκύπτει από το ότι ενώ έχουν διακινησει περισσότερα κιλά αλιευμάτων στις δηλωσεις που υπέβαλλαν στις αρμόδιες εφορίες να είναι μικρότερα τα ποσά του εισοδήματος. Και έχει γίνει έλεγχος αυτού που έχουν δηλώσει ως εισόδημα με τα κιλα που έχου διακινήσει μέσα από την ιχθυόσκαλα. Φαντάζομαι πως αυτο εντόπισε το ΣΔΟΕ και έτσι προκύπτει η φοροδιαφυγή.

Οπως έχουμε αποδείξει, σε οποιονδήποτε αποκρύπτει πλούτο ο οποιος θα μπορούσε να έχει διανεμηθεί σε πόρους που χρειάζονται αυτη την περίοδο, είμαστε αμείλικτοι και θα συνεχίσουμε να χτυπάμε την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Επίσης σας λέω οτι για πρώτη φορά στην ιστορια της χώρας βρίσκεται σε εξέλιξη η μηχανογράφηση στις ιχθυόσκαλες προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα φαινόμενα σαν αυτά που ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές να εκλείψουν δια παντός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου