Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Δυο παιδιά ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες – "Δεν έπιασαν τα φρένα" λέει ο οδηγός της νταλίκας που έσπειρε το θάνατο



- Ανέβηκε στους πέντε ο αριθμός των νεκρών από την καραμπόλα στην Εγνατία
- Τραυματίας που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, άφησε το απόγευμα την τελευταία του πνοή
- Δυο παιδιά 1,5 έτους και 6 μηνών ανάμεσα στους σοβαρά τραυματίες
- Σοκαρισμένος ο οδηγός της νταλίκας που ευθύνεται για την πολύνεκρη καραμπόλα στη Βέροια
- Έπεσε πάνω σε 35 αυτοκίνητα χωρίς να φρενάρει
- Υποστηρίζει πως "ζεστάθηκαν" τα φρένα και όταν βγήκε στην ευθεία της Εγνατίας, δεν έπιασαν
- Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να κοιμήθηκε στο τιμόνι
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Δεν χωρά ανθρώπου του την τραγωδία στην Εγνατία Οδό που έχει βυθίσει στο πένθος πέντε οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στην πολύνεκρη καραμπόλα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ένας από τους βαριά τραυματίες του πρωτοφανούς τροχαίου, που έμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, έχασε τη μάχη για τη ζωή και εξέπνευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς (δυο Έλληνες και δυο ξένους) και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων συγκλονίζουν. «Είδα αυτοκίνητα να πετάγονται δεξιά κι αριστερά» είπε οδηγός που είδε τα πάντα από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του. Άλλος περιέγραψε τη στιγμή του δυστυχήματος με την εξής φράση: «η νταλίκα πέταξε τα αυτοκίνητα σαν χαρτοπόλεμο».



Ο οδηγός της νταλίκας βρέθηκε λίγη ώρα μετά την πρόσκρουση, σε κατάσταση σοκ, σε κοντινό χωράφι. Κάποιοι είπαν ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Συνελήφθη, όπως και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας που έχει αναλάβει τα έργα στο σημείο.
Σε κατάσταση σοκ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας είπε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας ότι από τις συνεχόμενες στροφές που προηγήθηκαν, τα φρένα του οχήματός του «ζεστάθηκαν» και όταν πια βγήκε στην ευθεία, δεν «έπιαναν» όσο κι αν προσπαθούσε να φρενάρει.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γι’ αυτό να μην πρόλαβε αν αντιδράσει.

Άλλωστε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός δεν σταμάτησε καθόλου στα σήματα των εργαζομένων της εταιρίας που του ζητούσαν να σταματήσει.
Άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο κατήγγειλαν επίσης ότι δεν υπήρχε στο σημείο η κατάλληλη σήμανση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου