Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός: Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν επίθεση στο μετρό των Παρισίων και σε πόλεις της Αμερικής.


Παγκόσμια ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού  Χάιντερ αλ Αμπάντι ο οποίος αποκάλυψε, πως έχει πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιτεθεί εναντίον του δικτύου του μετρό σε Παρίσι και ΗΠΑ.

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων και ότι υπάρχουν δίκτυα που σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίου του δικτύου του μετρό στο Παρίσι ή τις ΗΠΑ» επισήμανε σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων.

Ο αλ-Αμπάντι ερωτηθείς αν η επίθεση αποτράπηκε απάντησε «όχι», αφήνοντας να εννοηθεί πως η απειλή εξακολουθεί να υπάρχει και συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Παρόλα, αυτά ανώνυμες πηγές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξαν στο δίκτυο NBC News πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή απειλή κατά του μετρό της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ, το Παρίσι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς έπειτα από τη φρικιαστική δολοφονία του Γκουρντέλ, ενώ καλεί τους Γάλλους υπηκόους σε συνολικά 40 χώρες, εκ των οποίων και ασιατικά κράτη, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου