Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Για δες Ελλάδα ποιος μιλάει!!

Επίθεση Σημίτη σε Καραμανλή - Η κρίση έπληξε και τη δημοκρατία


Η οικονομική κρίση πλήττει τη δημοκρατία όταν με τον όροδημοκρατία δεν εννοούμε μόνο την λειτουργία τουπολιτεύματος σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες, αλλά ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, την ύπαρξη δυνατοτήτων και ευκαιριών για μια καλύτερη ζωή, την κοινωνική δικαιοσύνη.









Αυτό υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης μιλώντας στην εκδήλωση «Athens Forum 2014» με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα απέδωσε την τελευταία κρίση στην«τεράστια σπατάλη πόρων κατά το διάστημα 2004-2009 για πελατειακές κομματικές εξυπηρετήσεις και κομματικούς διορισμούς», σε συνδυασμό με την αδυναμία είσπραξης των απαραίτητων εσόδων.

Βολές έριξε και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις οποίες καταλόγισε πολιτική απροθυμία να ελέγξουν τις τράπεζες, οι οποίες χορήγησαν σε επιχειρήσεις και κράτη δάνεια τα οποία ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα κεφάλαιά τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν με πτώχευση.

Μιλώντας για την κρίση και τις διάφορες εκφάνσεις της την προσδιόρισε ως «συνέπεια των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών μεταβολών που έχουν συντελεστεί, της παγκοσμιοποίησης, της όλο και πιο περιορισμένης εξουσίας του κράτους έθνους, της εισαγωγής νέων τεχνολογιών, της ανάγκης της κοινωνίας και των θεσμών της να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ομιλία του Κώστα Σημίτη

Tίτλος : newsotherwise.gr
Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου