Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Καμίνης αύξησε τις θέσεις αντιδημάρχων (και το κόστος)


Γράφει η Βασιλική Σιούτη 
Παρά την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων από  7 σε 10, προκειμένου να ικανοποιήσει περισσότερους από τους δικούς του συμβούλους, η γκρίνια στο συνδυασμό Γιώργου Καμίνη συνεχίζεται με την αντιπολίτευση να σχολιάζει σκωπτικά το δήμαρχο.  
Τις έντονες πιέσεις των  δημοτικών συμβούλων  του για τις θέσεις των αντιδημάρχων προσπάθησε να ξεπεράσει ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του αριθμού των θέσεων από 7 σε 10, προκειμένου να ικανοποιήσει περισσότερους. Οι θέσεις των αντιδημάρχων είναι ιδιαίτερα επίζηλες και υπάρχει πάντα έντονο παρασκήνιο γύρω από την διεκδίκησή τους, καθώς είναι κάτι σαν τους «υπουργικούς θώκους» του Δήμου. Πρόκειται μάλιστα για αμειβόμενες θέσεις, με μισθό που ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ.  
Ο Γ. Καμίνης ζήτησε την αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων την περασμένη Κυριακή, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως τα στελέχη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη και ο επικεφαλής της, Γαβριήλ Σακελαρίδης, ζήτησαν  από το δήμαρχο να τους πει για ποιο λόγο ζητάει κάτι τέτοιο. Ο Γ.Καμίνης δεν τους είπε κανένα λόγο, ανέφερε μόνο ότι για την ώρα ζητάει να έχει απλώς αυτή την ευχέρεια. Η αντιπολίτευση τελικά –αφού δεν έλαβε και καμία εξήγηση- δεν συναίνεσε, αλλά ο Γ. Καμίνης κατάφερε και πέρασε την αύξηση των θέσεων των αντιδημάρχων, παρότι δεν την αιτιολόγησε και παρά την αύξηση του κόστους που έχει η απόφαση αυτή για το Δήμο. Έσπευσε μάλιστα να διορίσει αμέσως αντιδημάρχους  και στις «έξτρα» θέσεις, αποδεικνύοντας ότι τελικά δεν τις ήθελε απλώς και μόνο για να έχει δυνητικά την ευχέρεια.  
Στελέχη της Ανοιχτής Πόλης ανέφεραν αργότερα ότι ο δήμαρχος αγνόησε το δημοτικό συμβούλιο,  στο οποίο δεν αισθάνθηκε  καμία ανάγκη να αιτιολογήσει τις αποφάσεις του, ούτε καν να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Κάποιοι μάλιστα σχολίαζαν σκωπτικά ότι πήραν μια γεύση από το «νέο ήθος» του «εκσυγχρονιστή» δημάρχου.

Πηγή : newspost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου