Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

Νέα ανθελληνική ξεφτίλα ΠΑΣΟΚ κατά της Ελληνικής δικαιοσύνης και υπέρ της προκλητικής καθεστωτικής Λάουρα Κοβέσι

 



Η δικαιολογημένη απόρριψη της προσφυγής της Λάουρα Κοβέσι στον Άρειο Πάγο για τη θητεία των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων προκάλεσε φαιδρές ανθελληνικές αντιδράσεις στο… ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκλητική Ρουμάνα καθεστωτική εισαγγελέας νομίζει εδώ και και καιρό ότι η Ελλάδα είναι τσιφλίκι της και μπορεί να παρεμβαίνει στις αποφάσεις ενός κράτους, και ειδικά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης, κάνοντας ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας.

Και αντί να δείξει σοβαρότητα το ΠΑΣΟΚ γίνεται χειρότερο από την Λάουρα Κοβέσι χωρίς ίχνος ντροπής και ηθικής.

Η επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατά του Αρείου Πάγου και της ελληνικής Δικαιοσύνης προκαλεί εντυπώσεις αλλά και ερωτήματα για την κατάντια την φαιδρότητα και την χυδαιότητα του κόμματος που λειτουργεί ανθελληνικά με μοναδικό σκόπό να κάνει αντιπολίτευση.

Αντί να προστατέψει την δικαιοσύνη και την Ελλάδα, εμφανίσθηκε να λαμβάνει θέση υπέρ της Ευρωπαίας καθεστωτικής εισαγγελέως και να κουνά το δάχτυλο στους αρεοπαγίτες που έλαβαν την απόφαση να απορρίψουν την προσφυγή της Κοβέσι, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας.

«Η σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου με την οποία απέρριψε την προσφυγή της Ευρωπαίας γενικής εισαγγελέως αναφορικά με τη θητεία των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων, προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων που προκαλούν βαθιά θεσμική ανησυχία» αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, ως αρμόδια τομεάρχης, και τα είπε χωρίς να ντρέπεται.

«Η εικόνα έντασης που διαμορφώνεται με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δεν λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς, εμφανίζοντάς την ως ένα κράτος σε διαρκή αντιπαράθεση με τα ευρωπαϊκά ελεγκτικά όργανα. Μια εικόνα που δεν αρμόζει στην κανονικότητα και το κλίμα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους δικαίου, το οποίο οφείλει να σέβεται, να θωρακίζει και να διευκολύνει τους ανεξάρτητους μηχανισμούς ελέγχου» είπε το αντρόπιαστο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί χωρίς ίχνος ηθικής και εθνικής σοβαρότητας την κυβέρνηση, με την Λιακούλη να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη, καθώς με τη στάση της έχει συμβάλει καθοριστικά στην πυροδότηση αυτής της έντασης» και να υποστηρίζει πως «όταν λοιπόν η κυβέρνηση δείχνει τον δρόμο της απαξίωσης των ελεγκτικών αρχών, είναι η ίδια που ναρκοθετεί τις σχέσεις της χώρας με τα ευρωπαϊκά όργανα και διαμορφώνει τις συνθήκες για συνεχιζόμενη ένταση», εν τούτοις την απόφαση την έλαβε ο Άρειος Πάγος όπου είχε προσφύγει η Λάουρα Κοβέσι.

Μάλιστα, η απόφαση για απόρριψη της προσφυγής ελήφθη με 72 ψήφους υπέρ έναντι 10 κατά στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας.

Για να δείτε την ξεφτίλα στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της χώρας έλαβε και την απόφαση για παράταση θητείας των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων για δύο χρόνια και όχι η κυβέρνηση. Και μάλιστα έλαβε αυτήν την απόφαση ομοφώνως.

Ως εκ τούτου, όταν αναφέρει το ΠΑΣΟΚ ότι προκαλεί «θεσμική ανησυχία» μια απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τη Δικαιοσύνη δείχνει ότι το κόμμα του Ανδρουλάκης έχει γίνει ένα πολύ επικίνδυνο για την Ελλάδα κόμμα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου