Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μια σοβαρή για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ υποψηφιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου διεκδικεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ


 

Το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ κάνει και επισήμως η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι την υποψηφιότητά της.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος στην Ε.Ε. με τη δήλωση και το διακηρυκτικό κείμενο που θα τη συνοδεύει, θα επιχειρήσει να πάρει καθαρή θέση στο πολιτικό σκηνικό, να εξηγήσει τους λόγους της καθόδου της, να παρουσιάσει το δικό της αφήγημα για τη νέα μεταρρυθμιστική σοσιαλδημοκρατία στη χώρα. 

Προέρχεται από το μπλοκ των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ. Είχε και έχει άριστη σχέση με τον Κώστα Σημίτη, συνεργάστηκε άψογα με τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνησή του, ενώ είναι συχνά εκ των κεντρικών ομιλητών στα πάνελ του Κύκλου Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου. Μάλιστα επικοινώνησε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας με τους τρεις πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ για να τους ενημερώσει για την κάθοδό της και να ακούσει τις απόψεις τους. Το ίδιο έκανε με τηλεφώνημά της προς τον κ. Ανδρουλάκη την περασμένη Παρασκευή. Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει την στήριξη πολλών πρώην βουλευτών, διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Μανιάτη με τον οποίο ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της Ενέργειας, ενώ ακούγεται ότι έχει επικοινωνήσει και με νυν βουλευτές για να ακούσει τις προτάσεις τους εν’ όψει της προεκλογικής της καμπάνιας όπως έκανε με τον Στέφανο Παραστατίδη για τα θέματα της Παιδείας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου