Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Κασσελάκης σε απόγνωση τα βάζει με τον Τσίπρα νομίζοντας ότι θα επιβιώσει πολιτικά


 

Έβγαλαν τα μάτια τους στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αρχηγό ένα τουρίστα τυχοδιώκτη που βρήκε φως και μπήκε.

Σε παραλήρημα ο τουρίστας σε απόγνωση του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και μέσα σε απόλυτο πανικό, σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προβάλλεται ως ο πλέον κατάλληλος να ηγηθεί ενός ενιαίου κόμματος, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα και τον χαρακτηρίζει  «δήθεν σωτήρα» και τον κατηγορεί ότι «παρέλαβε χάος στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ».

Το απόλυτο νούμερο της πολιτικής ζωής της χώρας βλέποντας ότι η σύντομη πολιτική του καριέρα φτάνει στο τέλος της, γράφει «Κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις – ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν, ενώ παρέλαβα ένα χάος», και χωρίς να κατονομάζει τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει: «Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς», ενώ προαναγγέλλει και νέο κύκλο απολύσεων στο κόμμα, κάνοντας λόγο για διαδικασία εξορθολογισμού: «Γιατί λοιπόν αυτή η συζήτηση για “συγκόλληση” τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη; Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του».

Το παραλήρημα του τελειωμένου πολιτικά Κασσελάκη σχολίασε με  ανακοίνωση της η Ν.Δ., «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μια κυνική ομολογία. Παραδέχεται επί της ουσίας, και μάλιστα με τον πιο ωμό τρόπο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κυβερνητικό πρόγραμμα, αναφέροντας επί λέξει: “Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων “τάσεων” και χωρίς επαρκή κοστολόγηση. Oχι. Θα φτιάξουμε πρόγραμμα για τα πάντα». Ομολογεί, δηλαδή, ότι επί μήνες κορόιδευε τους πολίτες».

Και καταλήγει ο κ. Κασσελάκης, που την ίδια ώρα που οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι στις ΗΠΑ για εκκρεμότητες που αφορούν το «πόθεν έσχες» του, προσπαθεί να παρουσιάσει τον έλεγχο στα οικονομικά του ως «επίθεση» που δέχεται από το «σύστημα»: «Δεν θα σας προδώσω ποτέ σημαίνει δεν συμβιβάζομαι με το σύστημα. Αν είναι να γίνω πρωθυπουργός σε συνεργασία με το σύστημα, προτιμώ να μη γίνω ποτέ. Τους αποκαλύπτω όλους. Δεν φοβάμαι για την καρέκλα μου. Δεν φοβάμαι για τα αντίποινα. Και ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει – αλλά ας γίνει με εντιμότητα. Αυτό ακριβώς θα κάνω, αρχίζοντας από τώρα. Και ας με πολεμήσουν και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά απ’ έξω. Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από ανεξαρτησία και ρήξεις – όχι από συμβιβασμούς και συγκολλήσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμα μία φορά βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και οι καταστάσεις με τον τυχοδιώκτη πρόεδρο που διάλεξε θα είναι ανεξέλεγκτες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου