Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Αλβανοί η πλειοψηφία των εγκλείστων αλλοδαπών στις ελληνικές φυλακές δεύτεροι οι Πακιστανοί - Οι Ρομά αναφέρονται στους ημεδαπούς


 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωρίζουμε το 60% είναι αλλοδαποί κακοποιοί και το 40% Έλληνες (η πλειοψηφία είναι Ρομά) 

Οι αλλοδαποί κρατούν τα ηνία σε υποθέσεις που σχετίζονται με εμπορία ανθρώπων ναρκωτικών, παράνομης εισόδου, εγκληματικής οργάνωσης. Οι «δικοί μας» υπερτερούν σε κλοπές, απάτες, βιασμούς, τρομοκρατικές ενέργειες, διακεκριμένες κλοπές.

Η κοινότητα που διαθέτει τους περισσότερους κρατούμενους είναι η αλβανική με την πλειοψηφία των εγκλείστων να εκτίει ποινές περί ναρκωτικών, και ένα μεγάλο ποσοστό για σοβαρές εγκληματικές πράξεις όπως οι δολοφονίες.

Δεύτεροι έρχονται οι Πακιστανοί κακοποιοί (444 άτομα) για αδικήματα απάτης, περί ναρκωτικών, βιασμούς κτλπ.

Τρίτοι έρχονται οι Βούλγαροι με τους περισσότερους να βρίσκονται στις φυλακές για εγκλήματα εμπορίας ανθρώπων και να ακολουθούν εκείνοι που εμπλέκονται σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Πολλοί οι κρατούμενοι από την Τουρκία με την συντριπτική πλειοψηφία των γειτόνων να κατηγορούνται για αδικήματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακολουθούν οι Σύριοι, οι Γεωργιανοί, Ρουμάνοι.

Άλλες εθνικότητες με λίγους κρατούμενους είναι η Βοσνία, η Δανία, η Ελβετία, η Ιρλανδία, Νέα Γουινέα, Μπαγκλαντές, και Βιετνάμ. 

Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο μερίδιο ποινικών στις φυλακές αποτελείται, από Αλβανούς, Πακιστανούς και Ρομά που χαρακτηρίζονται ημεδαποί.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου