Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ακροαριστεροί κλείστηκαν στο ΑΠΘ και η αστυνομία μπήκε στο χώρο να τους μαζέψει


 

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε ακροαριστερούς κουκουλοφόρους και ΜΑΤ να μαίνονται. 

Οι αδίστακτοι ακροαριστεροί κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στο κτίριο της Φιλοσοφικής, έστησαν οδοφράγματα στην είσοδο, με θρανία και καρέκλες, και πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς. 




Στη συνέχεια, δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και περιμένουμε να δούμε πόσες προσαγωγές, πόσες συλλήψεις για να καθαρίσει ο χώρος της σχολής απο κακοποιά στοιχεία.

Το κλίμα οξύνθηκε, συγκεκριμένα, μετά την πορεία κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, όταν οι γνωστοί ακροαριστεροί κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα στον χώρο του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες στα ΜΑΤ. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Χημείου, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Τα ΜΑΤ επιτέλους έχουν μπει στο ΑΠΘ, έχουν πέσει δακρυγόνα, και την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι συνεχίζουν να προκαλούν επεισόδια με αποτέλεσμα ο πανεπιστημιακός χώρος να θυμίζει πεδίο μάχης, να σπάνε πράγματα χρεώνοντας τους πολίτες επειδή έχουν μάθει να κάνουν ότι θέλουν.

Περιμένουμε νεότερα 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου