Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Κυριαρχία Μητσοτάκη-ΝΔ, προβάδισμα 23,7 μονάδων - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με τεράστια διαφορά απο Κασσελάκη

 


Σταθερό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, για τις ευρωεκλογές, αποτυπώνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Η δημοσκόπηση δείχνει δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορεί να καρπωθεί την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και εδώ είναι καθαρά θέμα ανικανότητας της ηγεσίας.

Το κόμμα του Βελόπουλου Ελληνική λύση ανεβαίνει και πλησιάζει το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση.





Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.




Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 17,9 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, συγκεντρώνει 29%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 11,1% και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τρίτος με 10,1%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με 7,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7%, η Νίκη με 2,5% και η Νέα Αριστερά με 2,4%.




Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα 23 μονάδων. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,2%, έναντι 14,2% του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 13% του ΣΥΡΙΖΑ, τέταρτο έρχεται με 10% το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, πέμπτο το ΚΚΕ με 9% και ακολουθεί οριακά εντός Βουλής με 3,2% η Νίκη.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται και πάλι με 28,9%,  ο Στέφανος Κασσελάκης είναι δεύτερος με μόλις 7,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος που περνάει τον Ανδρουλάκη τρίτος με 7,4%. και ακολουθεί με 7,2% τέταρτος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο 3,5% βρίσκονται οι κ. Κουτσούμπας και Βαρουφάκης.




Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες:




























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου