Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Ο Σταικούρας αποσύρει την οικονομική ενίσχυση της Κιβωτού - Χρειάζεται ψυχραιμία τίποτα εν θερμό έχουμε να κάνουμε με παιδιά


 

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το να γκρεμίσεις ολοκληρωτικά την "Kιβωτό του Kόσμου" είναι έγκλημα κατά των παιδιών που φιλοξενούνται.

Την βιαστική του απόφαση, μάλλον για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, που αποφάσισε να αποσυρθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Οικονομικών προς την Κιβωτό του Κόσμου.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι  η εφάπαξ ενίσχυση ύψους 50.000 ευρώ που ανακαλείται, είχε δοθεί στο πλαίσιο της στήριξης φορέων από τον ειδικό λογαριασμό Covid, τα οποία προέρχονται από δωρεές που συγκεντρώθηκαν από το 2020 και έως τώρα.

Κατά συνέπεια , με την απόφαση αυτή δεν πρόκειται να διακοπεί κάποια τακτική επιχορήγηση που δίνονταν  από το Κράτος.

Η ενίσχυση έχει χορηγηθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αναγκών λόγω Covid. Για τη συγκεκριμένη ενίσχυση κινούνται, πλέον, οι διαδικασίες ανάκλησης της απόφασης χορήγησης.

Για  το έργο της "Kιβωτού" μιλούν οι χιλιάδες παιδιών της  και εκατοντάδες εθελοντών που τη στηρίζουν 25 χρόνια. 

Kαταγγέλθηκαν μετά από 25 χρόνια απαράδεκτες συμπεριφορές και οι καταγγελίες έγιναν απο συγκεκριμένα άτομα που εξετάζονται και τα ίδια εάν λένε αλήθεια.

Η Δικαιοσύνη  ερευνά την υπόθεση, οπότε, εάν κάποιος έχει πει ψέματα θα τιμωρηθεί, εάν έχει πει αλήθεια θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των πράξεων αυτών.

Είναι έγκλημα να θέλουμε να διαλύσουμε την "Κιβωτό", και να ξεσπιτώνουμε τα παιδιά. 

Μην καταδικάζουμε κανένα, μέχρι να ακούσουμε την δικαιοσύνη, μην γινόμαστε δικαστές, και μην κάνουμε κακό στα παιδιά που φιλοξενούνται στην συγκεκριμένη δομή και ίσως θα έπρεπε να ακούσουμε για να βγάλουμε συνολικό συμπέρασμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου