Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κακόβουλα λογισμικά βαραίνουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα

 




Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, η ιστορία δείχνει να είναι επιβαρυντική για τη σχέση του Α. Τσίπρα με τα κακόβουλα λογισμικά. 

Τα γεγονότα: 

1. To Citizenlab έχει διαπιστώσει τη λειτουργία κακόβουλου λογισμικού στην Ελλάδα την περίοδο 2016-2018. 

2. Στις 31/3/2018 ο κ. Τόσκας υπογράφει σύμβαση με μια από τις δυο εταιρίες που εμπλέκονται στα κακόβουλα λογισμικά, την Kriκel, στο πλαίσιο σύμβασης δωρεάς, η οποία έγινε αποδεκτή από την τότε κυβέρνηση. Στη συνέχεια ο γιος του υπουργού φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εργάζεται στην εν λόγω εταιρία. 

3. Εξι μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 (1/7/2019) αλλάζει τον Ποινικό Κώδικα και το άρθρο 370Α: Η παράνομη παγίδευση, παρακολούθηση, καταγραφή συνομιλίας που λαμβάνει χώρα μέσω δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας, όπως επίσης η παράνομη χρήση της πληροφορίας ή του υλικού, υποβαθμίζονται από σοβαρά κακουργήματα (επέσυραν ποινή έως 5 χρόνια) σε ελαφρά πλημμελήματα, για τα οποία προβλέπεται ελάχιστη ποινή φυλάκισης… 10 ημέρες ή ακόμα μόνο χρηματική ποινή!

Το ερώτημα είναι σαφές: Ποιον/ποιους ήθελε να προστατεύσει τότε ο κ. Τσίπρας; Και γιατί; Μήπως τους ιδιώτες οι οποίοι σχετίζονται και εμπλέκονται με κακόβουλα λογισμικά, τα οποία, όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Α. Τσίπρας στο STAR, υπήρχαν επί των ημερών των κυβερνήσεων του; Με την ίδια τροποποίηση ήρθη και το αξιόποινο του πλημμελήματος της παραγωγής, προμήθειας, πώλησης, κατοχής, διανομής, διακίνησης συσκευών παρακολούθησης, που προβλεπόταν στο 370Ε, το οποίο «πλύθηκε» με την τροποποίησή του. 

4. Στην Εξεταστική Επιτροπή για την υποκλοπή του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη ομολογήθηκε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ-Ρουμπάτη στην ΕΥΠ παρακολουθούνταν δυο κυβερνητικά στελέχη, οι κ. Σαγιάς και Πιτσιόρλας. Ο Στ. Πιτσιόρλας μάλιστα έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

5. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης είχε ρωτήσει δημοσίως την τότε κυβέρνηση, αν τον παρακολουθούσε η τότε κυβέρνηση, χωρίς ποτέ να πάρει ουσιαστική απάντηση…



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου