Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Μειώσεις τιμών στο 20,5% των προϊόντων

 


Το «καλάθι του νοικοκυριού» προφανώς από μόνο του, δεν μπορεί να δώσει λύσει στην εισηγμένη ακρίβεια και την έκρηξη του πληθωρισμού που ξεπερνά σε ευρωπαϊκό επίπεδο το 10%. Είναι όμως μια πρωτοβουλία που αποδεδειγμένα πια βοηθά τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Ήδη, άλλωστε  -όπως ανακοίνωσε  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης-  με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν τα super market, στο ξεκίνημα της τέταρτης εβδομάδας εφαρμογής του μέτρου διαπιστώνονται μειώσεις τιμών στο 20,5% των προϊόντων, σταθερές τιμές  στο 72,1% και πολύ μικρές αυξήσεις  στο 7,3%, ενώ το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1%.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες  θα είναι έτοιμη η διεύρυνση του «καλαθιού» με περίπου 15 προϊόντα  για διαβητικούς και γενικότερα για συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα υγείας και αναγκαστικά πρέπει να αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα.

Επιπλέον, αναπτύσσεται ήδη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει και εορταστικό καλάθι.

Σημαντικό, επίσης είναι το γεγονός ότι, πέρα από τις μειώσεις τιμών που σημειώνονται στο «καλάθι» δουλεύει αποτελεσματικότερα ο ανταγωνισμός και στα υπόλοιπα προϊόντα. Όπως αποδεικνύεται από τον e-katanalotis,  το «καλάθι» έχει φρενάρει τις τιμές και σε πολλά προϊόντα έξω από αυτό. Ισχυρισμοί ότο «καλάθι» έχει εμποδίσει τις προσφορές είναι παντελώς αβάσιμοι. Προσφορές εξακολουθούν να υπάρχουν  και εκτός καλαθιού.

Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο διάστημα που λειτουργεί το «καλάθι του νοικοκυριού»:

Έχουν μετρηθεί επιπλέον 80.000 downloads στην εφαρμογή e-καταναλωτής φτάνοντας αθροιστικά τις 220.000.

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 120.000 ημερήσιες επισκέψεις στο site, ενώ πάνω από 90.000 καταναλωτές έχουν δημιουργήσει τα δικά τους, προσωπικά «καλάθια» και παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου