Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Καρακιοζιλίκια και απειλές Ερντογάν - ΥΠΕΞ : Δε θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον εξωφρενικό κατήφορο δηλώσεων και απειλών

 


Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας την Αθήνα να κοιτάξει την ιστορία, λέγοντας: «Αν το παρακάνετε, το τίμημα θα είναι βαρύ».

«Ελλάδα, κοίτα την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο – αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», απείλησε ο Τούρκος λές και τον φοβάται η Ελλάδα, κάνοντας έτσι μεγαλύτερο κακό στην εικόνα της χώρας του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα, λέγοντας ότι η «κατοχή» των νησιών του Αιγαίου από την Αθήνα «δεν μας δεσμεύει». «Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, έτσι ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από την μία μέρα στην άλλη».

Σκληρή απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις δίνει το ΥΠΕΞ, λέγοντας πως δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Θα ενημερώσουμε άμεσα συμμάχους & εταίρους για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών για να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή του ΝΑΤΟ (ανακοίνωση @GreeceMFA για τον εξωφρενικό & πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων & απειλών Τούρκων αξιωματούχων)



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου