Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

3.500 στελέχη του Δημοσίου εκπαιδεύτηκαν σε ψηφιακές δεξιότητες από τη Microsoft

 



Τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για τη Δημόσια Διοίκηση που παρείχε η Microsoft, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση παρουσίασαν την Τρίτη 14.06.2022, οι υπουργοί Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο γενικός διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

Έως το τέλος Ιουνίου 2022 θα έχουν εκπαιδευτεί 3.500 στελέχη Πληροφορικής του Δημόσιου Τομέα, ενώ 250 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης έχουν πιστοποιηθεί έως σήμερα μέσα από τις εξετάσεις της Microsoft.

Υλοποιούνται 18 διαδραστικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα σε 6 τομείς εφαρμογών υπολογιστικού νέφους που  περιλαμβάνουν εργαστήρια, καθώς και περιβάλλοντα προετοιμασίας εξετάσεων. Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Microsoft με πολυετή εργασιακή εμπειρία.

Ο στόχος για το μέλλον περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας Microsoft – ΕΚΔΔΑ σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, με δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις της Microsoft και πρόβλεψη για Πιστοποίηση των επιτυχόντων και Μοριοδότηση της επιμόρφωσης. Η παρούσα σύμπραξη συνιστά παγκόσμια πρώτη, καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχη συνεργασία της Microsoft με δημόσια διοίκηση άλλης χώρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου