Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Σχέδιο του προκλητικού Ερντογάν να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές σε Αιγαίο και Έβρο

 


Η αθλιότητα των Τούρκων συνεχίζεται!!!

Το σχέδιο του προκλητικού καθεστώτος Ερντογάν σε πλήρη έξαρση, δίνοντας εντολή για μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.

Από νωρίς τα ξημερώματα και πιο συγκριμένα στις 04:00 πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και τέσσερα φουσκωτά που είχαν αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στα οποία επιβαίνουν συνολικά 590 άτομα (450 στα ιστιοπλοϊκά και 140 στα φουκσωτά), προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στην χώρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς που έκαναν περιπολία και έσπευσαν στο σημείο δύο Πλωτά Ανοιχτής Θάλασσας και δύο μικρότερα αποτρέποντας την είσοδο στέλνοντας τους πίσω στον Ερντογάν. 

Τρία από τα πέντε ιστιοπλοϊκά επέστρεψαν προς την Τουρκία ενώ για τα άλλα δύο αναμένονται τουρκικά πλωτά να φθάσουν στο σημείο για να συνοδεύσουν στα τουρκικά παράλια. Επίσης, τα τέσσερα φουσκωτά επέστρεψαν και αυτά στην Τουρκία συνοδεία της τουρκικής ακτοπλοϊκής.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό σκαφών που προσπάθησε να περάσει παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μέσα στην τελευταία διετία και αυτό δείχνει ότι είναι σχέδιο του καθεστώτος της Τουρκίας.

Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται ασυνήθιστα αυξημένες μεταναστευτικές ροές, και στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, ασυνήθιστα αυξημένη περιγράφεται η μεταναστευτική πίεση στον Έβρο το τελευταίο διάστημα, με τις Ελληνικές Δυνάμεις να παραμένουν σε επαγρύπνηση και σε απόλυτη ετοιμότητα. Το τραγικά χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού, δημιουργεί νέους «χώρους δράσης» με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Το φαινόμενο παρακολουθείται συνεχώς, τη στιγμή που πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 200-300 αποτροπές μεταναστών που αποπειρώνται να διασχίσουν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Η έξαρση των μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα, συνδέεται περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, και έχουν ως συνέπεια την πτώση της στάθμης στον ποταμό Έβρο. Ο διασυνοριακός ποταμός παρόλο που είναι ακόμη άνοιξη, παρουσιάζει σε πολλά σημεία χαμηλή στάθμη, που «αγγίζει» μόλις τα 50 εκατοστά, ενώ σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι 2 με 2,5 μέτρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου