Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ν. Σεβαστάκης: Κουτοπόνηροι και απάνθρωποι όσοι ψάχνουν δικαιολογίες στους Αζόφ

 


Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Νικόλας Σεβαστάκης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απείχαν από την ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική βουλή ή βρήκαν δικαιολογίες στο πρόσωπο του μαχητή του Τάγματος Αζόφ.

Η μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση μαχητή του τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι στο ελληνικό Κοινοβούλιο έδωσε την αφορμή για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα.

Σε θέση κατήγορου βρέθηκαν κόμματα που είτε είχαν γυρίσει την πλάτη στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που δέχεται την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση), ή συμμετείχαν με μισή καρδιά (ΣΥΡΙΖΑ), όπως έδειξε η χλιαρή υποδοχή που επιφύλαξαν. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ντροπή», και «ναζί που παίρνουν το λόγο», εξαιτίας της παρέμβασης του μαχητή και ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, παραβλέποντας έτσι εντελώς τις ρωσικές θηριωδίες που κατήγγειλε ο πρόεδρος Ζελένσκι ή αποφεύγοντας, με αυτόν τον τρόπο, να πάρουν θέση υπέρ της Ουκρανίας.

Ο καθηγητής Σεβαστάκης σχολίασε τη στάση της αντιπολίτευσης, γράφοντας:

«Δεν βλέπουν τις ισοπεδωμένες, κονιορτοποιημένες κωμοπόλεις και χωριά, αλλά ψάχνουν την ακροδεξιά σαν ανακουφιστική υπενθύμιση της ορθότητας των «αναλύσεών» τους. Υπάρχει κάτι τιποτένιο σε αυτή τη στάση, μια κουτοπονηριά και μια απανθρωπιά. Το καλό είναι ότι σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον, αυτό το μίζερο βλέμμα, το βλέμμα ενός κομματιού της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής, έχει περιθωριοποιηθεί πλήρως. Όταν πράσινοι και σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί είναι στην πρωτοπορία της αλληλεγγύης στους Ουκρανούς -και στρατιωτικής βοήθειας, εννοείται-, ο δικός μας «χώρος των αντιφασιστών» αλά γκρεκ φαίνονται σαν αρχαϊκά υπολείμματα γεμάτα προφάσεις και δευτερεύουσες ενστάσεις».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου