Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ομιλία Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 


Σίγουρα στην ομιλία Ζαλένσκι δεν θα παρεβρέθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία προτιμώντας να απέχει από την ψηφοφορία, και το ΚΚΕ με την Ελληνική Λύση που καταψήφισαν χωρίς να ντρέπονται.

Όλο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χειροκροτούσε τον Ουκρανό πρόεδρο μετά την ομιλία του.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απήυθυνε συγκινητικό λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης μόλις πρίν απο λίγο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε εμφανώς συγκινημένος στους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι εκτιμά την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα του, που αντιμετωπίζει τη ρωσική εισβολή.

Σε αποστροφή του λόγου του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι «για κάποιους από εμάς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα». «Κανείς δε θα μας λυγίσει, είμαστε σκληροί, είμαστε Ουκρανοί» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «πολεμάμε για τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας, τώρα για την επιβίωσή μας».

Ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι «πολεμάμε για να είμαστε ίσοτιμα μέλη της Ευρώπης. Έχουμε αποδείξει την δύναμή μας. Αποδείξτε ότι είστε μαζί μας, ότι δε θα μας αφήσετε ότι είστε πραγματικά Ευρωπαίοι».

«Οι πολίτες της Ουκρανίας υπερασπίζονται την ελευθερία» είπε ο κ. Ζαλένσκι και παράλληλα, ανέφερε ότι δε διαβάζει από χαρτιά, ότι τα χαρτιά τελείωσαν, «αντιμετωπίζουμε την πραγματική ζωή».

Χαρακτηριστικό της συναισθηματικής φόρτισης της ομιλίας του Ζελένσκι είναι το γεγονός ότι ο διερμηνέας μετέφερε τα λόγια του Ουκρανού προέδρου με λυγμούς ανά στιγμές.

Με το κλείσιμο της ομιλίας του Ζελένσκι, οι ευρωβουλευτές χειροκρότησαν πολύ θερμά τον Ουκρανό πρόεδρο και υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα είναι μέλος της Ευρώπης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου