Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Το στέκι της ντροπής στο Βιολογικό - Αντιεξουσιαστές έκαναν ότι ήθελαν για 34 χρόνια

 


Προκλητικοί ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές, πραγματοποίησαν συγκέντρωση,  για να διαμαρτυρηθούν που τους πέταξαν έξω από την παράνομη κατάληψη.

Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη, οι αποκλειστικές φωτογραφίες-ντοκουμέντο του GRTimes, από τον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Στέκι στο Βιολογικό), ο οποίος εκκενώθηκε πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ ενώ τελούσε υπό κατάληψη, ακροαριστερών αντιεξουσιαστών επί 34 χρόνια.

Το πανεπιστημιακό κτήριο μοιάζει πλέον με βομβαρδισμένο τοπίο, με σπασμένους τοίχους, πόρτες και τζάμια, κατεβασμένα φωτιστικά και ρημαγμένο πάτωμα.

Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου. Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν «έφοδο» περίπου στις 6 το πρωί στο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίας και χρησιμοποιούνταν από ακροαριστερούς φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς ακροαριστερούς αντιεξουσιαστές.

Στο «Στέκι στο Βιολογικό»,  εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες κράνη, κοντάρια αλλά και εργαλεία για οικοδομικές εργασίες, όπως φτυάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί.




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» στο ΑΠΘ πραγματοποίησαν εχθές Δευτέρα 3/1, ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές. 



Δεκάδες αντιεξουσιαστές που έχουν κάνει γιάφκες και τσιφλίκια τα πανεπιστήμια σε όλη την χώρα, είχαν συγκεντρωθεί εντός του campus και διαμαρτύρονται με πανό, φωνάζοντας συνθήματα, για την επέμβαση της ΕΛΑΣ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι ακροαριστεροί, συγκεντρώθηκαν αρχικά στο «Στέκι στο Βιολογικό», ενώ στη συνέχεια βγήκαν έως την είσοδο του ΑΠΘ επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.



Σημειώνεται ότι φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, αλλά και κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, επειδή δεν τους άφησαν να λειτουργούν την γιάφκα του βιολογικού.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου