Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Η σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη πάγωσε ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα

 


Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ με 68%, και τώρα θέλει δουλειά για να επιστρέψει το σοβαρό κομμάτι της κεντροαριστεράς πίσω στην θέση του, αφήνοντας το ακροαριστερό μόρφωμα του λαικισμού στο πραγματικά ποσοστά του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, μάλλον δεν ήθελε να παραδεχτεί πως δεν είχε καμία τύχη και ήλπιζε να γίνει σε ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα. Η οδυνηρή ήττα προκαλεί ρωγμές στην προσωπικότητα του πρώην πρωθυπουργού και μένει να διαφανεί αν έχει το θάρρος και να παραδεχθεί πως έχασε πανηγυρικά και να αποσυρθεί.

Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρα στέλνουν το Γιώργο Παπανδρέου στο σπίτι του και έστω και αργά θα ήταν καλό να το συνειδητοποιήσει ο κ. Παπανδρέου.

Το γεγονός ότι στο τιμόνι του ΚΙΝΑΛ αναλαμβάνει ένα νέο πρόσωπο με τη δυναμική που επέδειξε ο 42χρονος Νίκος Ανδρουλάκης κάνουν πολλούς στην Κουμουνδούρου να χάσουν το ύπνο τους και να λένε ανοικτά. «ήλθε νέος σερίφης στην κεντροαριστερά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί στάση αναμονής απέναντι στην νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, περιμένοντας τα πρώτα δείγματα γραφής, ώστε να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα αφενός για τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και αφετέρου για τις ευρύτερες, πολιτικές επιδιώξεις της.

Το γεγονός που πρέπει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαθέτει έναν απαξιωμένο πολιτικό απατεώνα για αρχηγό, που δεν έχει αλλάξει ούτε ύφος, ούτε τακτική μετά την ήττα του το 2019. Ένα αρχηγό που δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν διαθέτει σοβαρότητα και πολιτική επάρκεια για να το κάνει. Ένα αρχηγό που οι πολίτες της χώρας δεν πρόκειται ποτέ, ειδικά μετά την απάτη που τους έστησε για να κυβερνήσει να εμπιστευτούν και πάλι, ούτε φυσικά να τον πάρουν στα σοβαρά.

Η ΕΔΕΚΑΠ ανακοίνωσε και επίσημα το εκλογικό αποτέλεσμα, με την συντριπτική διαφορά 67,88% -32,12%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), επικρατώντας κατά κράτος του Γιώργου Παπανδρέου στον β' γύρο της εκλογών του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 67,88%, έναντι 32,12% του Γιώργου Παπανδρέου, κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά όλες τις μεγάλες περιφέρειες.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000.  Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε νικητής του β' γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με 132.706 ψήφους, έναντι 62.748 ψήφους του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε ψαροταβέρνα των Εξαρχείων ,  με συνεργάτες του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου χόρεψε το ζεϊμπέκικο της ήττας «Συννεφιασμένη Κυριακή»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου