Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

10 ευρώ σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για κάθε εμβολιασμό


 

Επιβράβευση της τάξεως των 10 ευρώ για κάθε πολίτη που θα πείθουν να εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 θα λαμβάνουν φαρμακοποιοί και γιατροί. Επιπλέον, αυξάνεται η αποζημίωση των γιατρών για τους εμβολιασμούς που διενεργούν και θα φτάνει πλέον έως και 50 ευρώ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική διάταξη και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή της.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε συνέχεια των προχθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού, πλέον οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό σε πολίτες λαμβάνοντας αποζημίωση των 10 ευρώ για κάθε πολίτη, από αυτούς για τους οποίους προγραμμάτισαν τα ραντεβού, ο οποίος κάνει την πρώτη δόση. 

Η αποζημίωση θα καταβάλλεται μέσω του ΕΟΠΥΥ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα ισχύει η αποζημίωση του ενός ευρώ για κάθε προγραμματισμό εμβολιαστικού ραντεβού που κάνουν εκ μέρους των πολιτών οι φαρμακοποιοί. Παράλληλα, οι γιατροί που θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς στο ιατρείο τους θα λαμβάνουν αποζημίωση 20 ευρώ και όταν εμβολιάζουν κατ’ οίκον θα λαμβάνουν 50 ευρώ. Σημειώνεται ότι έως τώρα η αποζημίωση που προβλέπεται είναι 3 και 20 ευρώ, αντίστοιχα. 

«Θα πάμε πόρτα πόρτα»

«Εχουμε φτάσει πλέον τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμών και θα πάμε πόρτα πόρτα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας. Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο Διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς στο επίπεδο να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα πόρτα, ένας ένας. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα». 

Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του αιτήματος για ικανοποιητικές αμοιβές στους γιατρούς δήλωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και κάλεσε τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια. «Για εμάς η συμμετοχή μας δεν συνέπεσε με τα οικονομικά κίνητρα. Δεν θεωρούμε τα 10 ευρώ κίνητρο, τα θεωρούμε επιβεβαίωση της προσπάθειας που ήδη καταβάλλουμε τόσους μήνες», τόνισε στην «Κ» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς. 

Εν τω μεταξύ, σε σταθερά υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, ενώ το τέταρτο κύμα φαίνεται να αρχίζει να επηρεάζει και τους σκληρούς δείκτες. Ειδικότερα, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.854 νέα περιστατικά COVID-19, εκ των οποίων 1.102 στην Αττική, 290 στη Θεσσαλονίκη και 116 στο Ηράκλειο Αττικής. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι παρουσίασε μικρή αύξηση, από 126 προχθές και 121 την περασμένη Τρίτη, σε 130 χθες. 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου