Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021

Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος ακύρωσαν την συμμετοχή τους στο διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας

 


Την ακύρωση της συμμετοχής τους στο διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας γνωστοποίησαν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη, έπειτα από την κοινοποίηση ότι σε αυτό θα παρευρίσκεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, με την ιδιότητα του «προέδρου» του «ψευδοκράτους». 

Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε χθες την απόφασή του να μη συμμετάσχει, λέγοντας ότι «η Κύπρος εκπροσωπείται μόνο από τον νόμιμο πρόεδρό της Νίκο Αναστασιάδη». 

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «μετά την επιλογή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ακύρωσα τη συμμετοχή μου στο εν λόγω Φόρουμ». 

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος, βεβαίως, έχει προσκληθεί με τη θεσμική ευρωπαϊκή ιδιότητά του. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σχοινάς δεν θα βρίσκεται σε συνεδρία που θα έχει σχέση με τον ηγέτη του «ψευδοκράτους». 0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου