Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Πέθανε η ηθοποιός των «Peaky Blinders» Έλεν ΜακΡόρι

 


Μια πολύ αγαπημένη και εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιός, η Έλεν ΜακΡόρι, πέθανε σε ηλικία 52 ετών έπειτα από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. 

Την είδηση ανακοίνωσε ο σύζυγός της και επίσης γνωστός ηθοποιός, Ντάμιαν Λιούις, μέσω Twitter λέγοντας: «Είμαι συντετριμμένος καθώς ανακοινώνω ότι ύστερα από μια ηρωική μάχη με τον καρκίνο, η υπέροχη και δυνατή γυναίκα Έλεν ΜακΡόρι πέθανε... περιτριγυρισμένη από ένα κύμα αγάπης των φίλων και συγγενών της».




Η ΜακΡόρι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1968 όπου και σπούδασε υποκριτική, βρίσκοντας αμέσως μετά τους πρώτους ρόλους της στο θέατρο. Η ηθοποιός μεταπήδησε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη στα '90s, και η σειρά που την ανέδειξε ήταν η ενσάρκωση της Άννας Καρένινα στην ομώνυμη μίνι σειρά του 2000. Έξι χρόνια μετά απέδειξε εκ νέου την ικανότητά της να προσδίδει εύρος στους χαρακτήρες που υποδύεται, κρατώντας το ρόλο της συζύγου του Τόνι Μπλερ, Τσέρι, στην ταινία «Η Βασίλισσα» του Στίβεν Φρίαρς.

Ακολούθησαν οι ταινίες Χάρι Πότερ, καθώς ενσάρκωσε τη Ναρκίσα Μαλφόι (μητέρα του Ντράκο) στον «Ημίαιμο Πρίγκιπα» (Ντέιβιντ Γέιτς) και τα δύο μέρη του «Κλήρου του Θανάτου» (2010, 2011 - Ντέιβιντ Γέιτς). Μεταξύ των υπόλοιπων αξιοσημείωτων κινηματογραφικών συνεργασιών της βρίσκεται ο «Απίθανος Κύριος Φοξ» (Γουες Άντερσον, 2009), το «Hugo» (Μάρτιν Σκορσέζε, 2011) και το τζεϊμσμποντικό «Skyfall» (Σαμ Μέντες, 2012).



Η δημοφιλία της, εκτοξεύτηκε με το «Penny Dreadful» (2014), η Βρετανίδα έγινε διάσημη για τον καθηλωτικό με τον οποίο χειριζόταν γυναίκες οι οποίες μπορούσαν να γίνουν εξαιρετικά θελκτικές όσο και διαπεραστικά επικίνδυνες. Παράλληλα κατάφερνε να προσθέτει πτυχές στις ηρωίδες που υποδυόταν, κρίνοντας η ίδια πότε χρειάζεται να φέρει στο προσκήνιο τις ευαισθησίες ή τις αγωνίες τους, αλλά και πότε να παίξει χωρίς να χρειαστεί να βγάλει μιλιά. Αυτή της η ικανότητα απογειώθηκε στο «Peaky Blinders» όπου ταυτίστηκε με το ρόλο της Πόλι Γκρέι, επικεφαλής της μητριαρχίας που είχε τον τελευταίο λόγο στις στρατηγικές των Σέλμπι. Η τελευταία δουλειά της ΜακΡόρι ήταν στη περιπετειώδη σειρά φαντασίας του HBO «His Dark Materials».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου