Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

 



Mέσα στην κρίση η Κυβέρνηση προχώρησε  σε μια ραγδαία ψηφιοποίηση του Κράτους.

Σε ένα χρόνο, οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το Δημόσιο στους πολίτες από το gov.gr υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν  τις 1.130.

Έγιναν 94 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, εκδόθηκαν 155.000 ληξιαρχικές πράξεις, 3 εκατομμύρια υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις  και 1 εκατομμύριο πιστοποιητικά δημοτολογίου. Γράφτηκαν 1.700.000 πολίτες  στην άυλη συνταγογράφηση και εκδόθηκαν 12 εκατομμύρια άυλες συνταγές. 

Την τελευταία εβδομάδα:

ξεκίνησε η ηλεκτρονική δήλωση απώλειας της αστυνομικής ταυτότητας,

μπήκε σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας πολιτών-Δημοσίου, ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω sms ή email για ζητήματα που τους αφορούν,

επεκτάθηκε το MyConsulLIve σε ακόμη περισσότερες Πρεσβείες και Προξενικές αρχές, ώστε Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να διεκπεραιώνουν διοικητικές πράξεις χωρίς φυσική παρουσία. 

Μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση -που όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του- βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το Δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα όλων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υποθέσεις που απαιτούσαν τη μετάβαση του πολίτη σε κρατικές υπηρεσίες λύνονται τώρα από το κινητό ή τον υπολογιστή του καθενός. Μειώνουν τη γραφειοκρατία, αφαιρούν  ταλαιπωρία και προσφέρουν χρόνο σε όλους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου