Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Σοκαριστική φωτογραφία με τάμπλετ έξω από ΜΕΘ για τα τελευταία αντίο των συγγενών

 



Σοκ έχει προκαλέσει η εικόνα που ανέβασε στο Twitter χρήστης και δείχνει τάμπλετ συγκεντρωμένα έξω από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. 


Πρόκειται για μακάβρια tablets που δίνουν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση για να μιλήσουν με τους συγγενείς τους λίγο πριν τον θάνατο. 

Μόλις ξέσπασε η πανδημία, στο νοσοκομείο, συνδύασαν tablets με κάμερες και μέσω ειδικής εφαρμογής νοσοκόμες και γιατροί μπορούσαν από μακρυά να παρακολουθούν συνέχεια τους ασθενείς με Covid 19, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επαφές με αυτούς. 

Τα tablets πάνω στα τρίποδα που βλέπουμε  στη φωτογραφία του twitter τοποθετούνται στα δωμάτια εντατικής των ασθενών με Covid 19 έτσι ώστε γιατροί και νοσοκόμες  τους παρακολουθούν από μακρυά, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Όταν η πανδημία έφθασε στην κορύφωσή της και οι νεκροί πολλαπλασιάζονταν κάθε μέρα τα tablets που ήδη είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν, έδωσαν την ευκαιρία στους μελλοθάνατους να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους και να τους αποχαιρετούν.

Αυτή η τελευταία χρήση των tablets που προέκυψε μέσα από την ανάγκη, «αντιγράφηκε» από δεκάδες αμερικανικά νοσοκομεία, που μπορεί μεν να μην είχαν τις ψηφιακές προδιαγραφές του πρωτοποριακού Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, αλλά προχώρησαν σε μαζικές παραγγελίες tablets με στόχο να δίνουν, τουλάχιστον, ένα ανθρώπινο αντίο στους καταδικασμένους ασθενείς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου