Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ακριβά θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις από συντρόφους

 



Η ανοχή και τα στραβά μάτια στους συντρόφους καταληψίες από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πληρώνεται ακριβά, και δεν θα πληρώσει η Κουμουνδρούρου και ο Καμμένος αλλά ο Ελληνικός λαός.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), με απόφασή του υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει πρόστιμο ύψους 312.500 ευρώ στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza καθώς το εν λόγω ξενοδοχείο τελούσε υπό κατάληψη, από το 2016 έως το το 2019 και το κράτος δεν προστάτευσε το δικαίωμά της στην ιδιοκτησία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 22 Απριλίου του 2016, όταν σύντροφοι αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ξενοδοχείο και το μετέτρεψαν με το «έτσι θέλω» σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Papachela και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου