Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία γιατί κάποιοι επικίνδυνοι χρησιμοποιούν παιδιά για να περάσουν μηνύματα

 


Οι καταλήψεις από ανεύθυνους μαθητές που κατά βάσει κάνουν πλάκα γιατί κάποιοι επικίνδυνοι τους χρησιμοποιούν, ξεκίνησαν δειλά δειλά την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σε αριθμό. Στις Σέρρες, την Κρήτη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Καβάλα αλλά και στην Αττική σε αρκετά σχολεία στο Χαϊδάρι, τα Πατήσια, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι. 

Ανά περιοχή διαφέρουν τα αιτήματα και οι ανάγκες των μαθητών, σε αρκετά όμως διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είναι αρκετή.

Παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε από την αστυνομία η εισαγγελέας ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στον νομό Θεσσαλονίκης και αφορούν κυρίως τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Η παραγγελία εστάλη προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου θα εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν καταλήψεις σε σχολεία γιατί τέτοιες ενέργειες εξυπηρετούν άλλους που χρησιμοποιούν τα παιδιά και αυτοί οι άλλοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου