Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Κόμπι Μπράιαντ: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για το αεροπορικό δυστύχημα


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των νεκροψιών για τα θύματα της συντριβής του ελικοπτέρου που σκότωσε μεταξύ άλλων τον σταρ του μπάσκετ Κόμπι Μπράιαντ.

Η αιτία θανάτου του Μπράιαντ ήταν αμβλύ τραύμα με δύναμη, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή δίνει την ίδια αιτία θανάτου και για τα υπόλοιπα οκτώ θύματα.

Υπενθυμίζεται πως από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και η 13χρονη κόρη του Μπράιαντ. Το ιατροδικαστικό πόρισμα των 180 σελίδων διαπίστωσε επίσης ότι ο πιλότος, ο 50χρονος Ara Zobayan, δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Η αιτία της συντριβής στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

Ο ιατροδικαστής αναφέρει πως ο θάνατος όλων των επιβατών ήταν σχεδόν ακαριαίος. Η έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες παρέχει μια κλινική ματιά στο πόσο σκληρή ήταν η συντριβή, περιγράφοντας σπασμένα κόκαλα και μια μυρωδιά καυσίμου σε ό, τι απέμεινε από τα ρούχα που κάηκαν.

Η σορός τους Μπράιαντ ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που η ταυτοποίησή του έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ενώ το σώμα του βρέθηκε στο χώμα, έξω από τα συντρίμμια. Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-76, που μετέφερε τον Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και 7 ακόμα άτομα, συνετρίβη σε λόφο έξω από το Λος Άντζελες, εν μέσω πυκνής ομίχλης.

Οι συνθήκες είχαν καθηλώσει τα ελικόπτερα της τοπικής αστυνομίας αλλά ο πιλότος είχε λάβει ειδική άδεια πτήσης από τον πύργο ελέγχου, παρά τη μικρή ορατότητα. Ο 41χρονος πρώην παίκτης του ΝΒΑ και η κόρη του, πήγαιναν σε ένα τουρνουά μπάσκετ στο Θάουσαντ Όακς, προάστιο του βόρειου Λος Άντζελες, όπου ο Μπράιαντ θα προπονούσε μια ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Το ιατροδικαστικό τμήμα του Λος Άντζελες δημοσιεύει σήμερα τις εκθέσεις από τις εξετάσεις των ανδρών, των γυναικών και των εφήβων που πέθαναν στη συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας στις 26 Ιανουαρίου. Τα εννέα θύματα είναι οι εξής:

Αλίσα Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 2005.

Τζον Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1963.

Κέρι Αλτομπέλι, με έτος γέννησης το 1973.

Τζιάνα Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 2006.

Κόμπι Μπράιαντ, με έτος γέννησης το 1978.

Πέιτον Τσέστερ, με έτος γέννησης το 2006.

Σάρα Τσέστερ, με έτος γέννησης το 1974.

Κριστίνα Μάουζερ, με έτος γέννησης το 1981.

Άρα Ζομπαγιάν, με έτος γέννησης το 1970.

Στις 28 Ιανουαρίου πιστοποιήθηκε το αμβλύ τραύμα ως αιτία θανάτου και για τους εννέα επιβαίνοντες.

Ο τρόπος θανάτου πιστοποιήθηκε ως ατύχημα“.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου