Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Όλες οι ημερομηνίες ανοίγματος της Καραντίνας



Μέσα στα Σαββατοκύριακο θα κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα.

Στις 27 Απριλίου, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα ανοίξουν υποθηκοφυλακεία, ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία αλλά για συγκεκριμένες διαδικασίες και όχι ακροατήρια.

Στις 4 Μαΐου θα απελευθερωθούν πλήρως οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση τα νησιά, ενώ θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως δέκα άτομα. Επίσης για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα επιχειρήσεων, εκτός πολυκαταστημάτων, κάτω από αυστηρούς κανόνες, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια.

Την 1η Ιουνίου εξετάζεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου. 1η Ιουνίου έχει προταθεί να ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με κανόνες. 1η Ιουνίου θα ανοίξουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Στις 15 Ιουνίου προτείνεται άνοιγμα υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και παιδότοπων, πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων. Επίσης αναμένεται τότε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι εκδηλώσεων και χώροι φεστιβάλ. Για την ίδια ημερομηνία 15 Ιουνίου η εισήγηση είναι να ανοίξουν καταλύματα διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενα δωμάτια και χώροι κατασκήνωσης. Το ίδιο διάστημα θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες) με κανόνες φυσικά απέχοντας τα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ τους ενάμισι μέτρο.

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν οι επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας όπως μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Το ίδιο διάστημα σχεδιάζεται να ξεκινήσει και η λειτουργία των ξενοδοχείων με όριο πληρότητας.

11 Μαΐου πιθανότατα θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄Λυκείου καθώς και στα φροντιστήρια.

Σχεδόν είκοσι μέρες αργότερα, την 1η Ιουνίου, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου.

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών του δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες. Τότε αναμένεται και η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου