Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

«Αδειάζει» Π. Πολάκη και Αλ. Τσίπρα για την Novartis ο Στ. Κοντονής



Στην παραδοχή ότι η δήλωση του Παύλου Πολάκη που τον εμφανίζει να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis ήταν ικανή «να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη», προέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην ΕΡΤ. Επίσης άφησε αιχμές κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και χαρακτήρισε στίγμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Πολάκη ο κ. Κοντονής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Αυτή η δήλωση ήταν ικανή να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη» και σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε», για να προβεί στην εκτίμηση ότι «ενδεχομένως να πιθανολογούσε» για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Επίσης, αποκάλυψε πως τότε είχε κάνει σχετικό διάβημα στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το εάν υπήρξε απάντηση από την πλευρά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός αποκάλεσε ακόμα μείζον πολιτικό θέμα τις αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως ως υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι συναντούσε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δήλωσε ότι «έπεσε από τα σύννεφα», ζητώντας, όπως είπε, εξηγήσεις για το αν το γνώριζε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις αλλαγές του ποινικού κώδικα, στις οποίες προέβη τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε στίγμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς, τη μετατροπή σε πλημμέλημα από κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και συμφώνησε με τη αλλαγή της διάταξης που προώθησε η Νέα Δημοκρατία.

«Αλλά το κακό έγινε, διότι ο κάθε κατηγορούμενος κρίνεται με τον επιεικέστερο προηγούμενο ποινικό νόμο και όσοι απηλλάγησαν απηλλάγησαν λόγω παραγραφής… και θα απαλλαγούν και άλλοι», κατέληξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.


Πηγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου