Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα... Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο μας νόμο


Συνέντευξη, ντιμπέιτ, παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha και αναφέρθηκε εκτενώς στην ασφάλεια και την νομιμότητα.

«Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα»

Θα κάνουμε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να αντιμετωπίσουμε αυτού του είδους τα φαινόμενα. Υπάρχει ο κίνδυνος καταδικασμένοι τρομοκράτες να βγουν.

Θα επανέλθουμε σε διατάξεις αντίστοιχες με αυτές που είχαμε πριν.

Δεν έκρινα τις δικαστίνες αλλά τη διαδικασία. Μια απερχόμενη κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Δεν θα αποκαλύψω από τώρα τις επιλογές μου. Θα το δείτε όταν έρθει η ώρα.

«Είναι πολιτική κατεύθυνση και προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση η ασφάλεια»

Θα ενισχύσουμε την Αστυνομία. Πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά της. Να προστατεύσουμε τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Περισσότερη δραστηριότητα στο κέντρο της Αθήνας. Είναι πολιτική κατεύθυνση και προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση η ασφάλεια. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας.

Η ομάδα ΔΙΑΣ πρέπει να ενισχυθεί. Και οι αστυνομικοί πρέπει να βγουν από τα Α.Τμήματα. Θα ενισχύσουμε τις περιοχές που έχουμε περισσότερες ανάγκες. Επιβράβευση των διοικητών αστυνομικών τμημάτων που πηγαίνουν σε δυσμενείς περιοχές. Και τους μάχιμους. Να επιβραβεύσουμε αυτούς που κάνουν τη δύσκολη δουλειά στο δρόμο.

«Η σωφρονιστική πολιτική θα πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη»

Η σωφρονιστική πολιτική θα πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας»

Το άσυλο θα καταργηθεί με τον πρώτο νόμο μας. Αποτελεί δέσμευσή μου αδιαπραγμάτευτη. θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε το 2011. Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό κέντρα ανομίας και καταφύγια μπαχαλάκηδων. Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Το αίτημα για κατάργηση του ασύλου είναι απολύτως ώριμο στην κοινωνία. Δεν αφορά το άσυλο διακίνησης ιδεών.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Εχετε δει την κατάσταση. Ερχεται η αστυνομία καταδιώκει έμπορο. Με την κατάργηση του ασύλου θα μπορεί να τον συλλαμβάνει. Υπάρχουν χώροι υπό κατάληψη που είναι εργαστήρια κατασκευής μολότοφ. θεωρείτε λογικό να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση; Δεν θα χρειαστεί να γίνει πολλές φορές από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ποιοι κάνουν τις καταλήψεις ; Δεν την αντιλαμβάνομαι αυτή την έννοια. Αυτοί που ενδιαφέρονται να κάνουν τέτοιες κινήσεις δεν είναι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών.

Δείτε την συνέντευξη, ντιμπέιτ : 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου