Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Άφωνος ο ΣΥΡΙΖΑ! Μείωση 22% στον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης



Μείωση 22% στον ΕΝΦΙΑ από τον Αύγουστο.

Αιφνιδίασε θετικά όλους τους Έλληνες πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Σε μια κίνηση έκπληξη, μια «κωλοτούμπα» και «θετική κυβίστηση», όπως τη χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός «αθέτησε» (σ.σ. έτσι είπε χαρακτηριστικά) την προεκλογική του εξαγγελία για μειώσεις φόρων από το 2020 και εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις άμεσα με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ που μειώνεται κετά 22% από τον Αύγουστο!

Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης :

Μειώνεται ο φόρος στις επιχειρήσεις στο 20% σε δύο φάσεις: τον Σεπτέμβριο θα ψηφισθεί η μείωση από το 28 στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και για τα μερίσματα από 10% στο 5%.

Αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9%, ενώ μειώνεται και ο ανώτατος.
Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος.
Σταδιακά μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου