Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δράκος του Αμαρουσίου: Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξη



Σε ποινή καθείρξεως 16 ετών και δύο μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ όπως και πρωτοδίκως καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 32χρόνος, επονομαζόμενος και «Δράκος του Αμαρουσίου».

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή χωρίς το Δικαστήριο να προχωρήσει στην αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα του κατηγορουμένου για μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας όπως και ο αυτοτελής ισχυρισμός περί μειωμένου καταλογισμού.

Στον 32χρονο αποδίδονται έξι απόπειρες βιασμού κατά γυναικών. Συνελήφθη την Άνοιξη του 2016. Ο νεαρός έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου. Στην προηγούμενη συνεδρίαση τέσσερα θύματα του νεαρού περιέγραψαν όσα εφιαλτικά έζησαν όταν τους επιτέθηκε.

Στην απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα. «Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές «ταπείνωσε την, μείωσε την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει». Ήταν ο άλλος μου εαυτός», υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Πηγή : newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου