Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ντόρα: «Η κυβέρνηση παραπλανά τους πολίτες με πλασματικά στοιχεία για την πορεία του ΕΣΠΑ».



Δήλωση της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ. κυρίας Ντ. Μπακογιάννη για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

H Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανά τους Έλληνες πολίτες, θριαμβολογώντας με πλασματικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (26.9.2018), η Ελλάδα κατατάσσεται στην 16η θέση στις πληρωμές των έργων (19%) και στην 21η θέση στη συμβασιοποίησή τους (56%), δηλαδή κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας επωφελήθηκε από την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ κατά την εκκίνηση της προγραμματικής περιόδου, καθώς και από τις διπλάσιες προκαταβολές που έλαβε συγκριτικά με τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., οι επιδόσεις της -ιδιαίτερα το 2018- παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές. Επιπλέον, η κυβέρνηση παραμένει απολύτως άπραγη στην υλοποίηση δράσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Σε μία χρονική περίοδο στην οποία η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την οικονομία, είναι ανεπίτρεπτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αφήνει αναξιοποίητη την κυριότερη πηγή δημόσιας χρηματοδότησης της εγχώριας ανάπτυξης».  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου