Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Μπαμπινιώτης στον ρ/σ «Παραπολιτικά»: Πρωτοφανής η ανομία στα πανεπιστήμια



Για πρωτοφανούς έκτασης ανομία στα πανεπιστήμια έκανε λόγο ο πρώην πρύτανης Γ. Μπαμπινιώτης που χθες πρότεινε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε:

«Πάντοτε στα πανεπιστήμια μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν και καταλήψεις και διάφορα αλλά αυτή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα με διακίνηση ναρκωτικών, με χρήση ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια, με εκβιασμούς, ακόμα και βιασμός έχει παρατηρηθεί, με όλη αυτή την κατάσταση των εξω-πανεπιστημιακών ατόμων που μπαίνουν μέσα και αλωνίζουν όλα αυτά τα πράγματα είναι πρωτοφανή σε έκταση, σε μορφή, σε όλη αυτή την έκρηξη της παραβατικότητας. Όταν έχει έτσι αυτή η κατάσταση πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Θα αντιμετωπιστεί με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου που μιλάει για θεωρητικές συζητήσεις κλπ; Να αντιμετωπιστεί με το «ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα» που λέει ο κ. Γαβρόγλου; Να βάλουμε τα παιδιά δηλαδή να παίζουν ξύλο και να σκοτώνονται μέσα στα πανεπιστήμια; Υπάρχει αυτή στη στιγμή μια κατάσταση απόγνωσης στα πανεπιστήμια. Όταν φτάνεις σε ένα σημείο απόγνωσης τι μπορείς να κάνεις;  Να ταρακουνήσεις και να αφυπνίσεις την πολιτεία  να πράξει αυτά που πρέπει ως πολιτεία και οι αρμόδιοι να πράξουν.  Μια κατάσταση που έχει ξεφύγει τελείως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με μια πράξη προσωρινής αναστολής της λειτουργίας όλων των πανεπιστημίων της χώρας ώστε να καταλάβει η πολιτεία ότι δεν πάει άλλο και θα πρέπει να λάβει μέτρα».

H απάντηση που έλαβε από τον κ. Γαβρόγλου, ήταν ότι η πρόταση για αναστολή της λειτουργίας των ΑΕΙ «δεν βοηθάει τη Δημοκρατία», ο κ. Μπαμπινιώτης σχολίασε:

«Ας ρωτήσει ο κ. Γαβρόγλου τους πρυτάνεις, με τους οποίους δεν είχε ποτέ καμία σχέση, να του πούνε ποια ήταν η δική μου στάση ως υπουργού που φώναξα τους πρυτάνεις, που αγωνίστηκα μαζί τους και έφτασα να απειλήσω με παραίτηση αν δεν δίνονταν χρήματα στα πανεπιστήμια και εγώ το εννοούσα αυτό. Η λέξη παραίτηση δεν έχει ακουστεί ποτέ από το στόμα του κ. Γαβρόγλου και επειδή κινείται σε έναν εξωπραγματικό κόσμο και εκεί κινείται με άνεση και λέει διάφορα πράγματα τα οποία την επόμενη μέρα δεν ισχύουν εγώ δεν είμαι σε αυτόν τον εξωπραγματικό κόσμο, λειτουργούσα με αμεσότητα και άμεση σχέση με τους πρυτάνεις οι οποίοι μέχρι σήμερα με τιμούν με τη φιλία τους και την εμπιστοσύνη τους. Αυτά να τα ξεχάσει ο κ. Γαβρόγλου, είναι για αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική και τα κόμματα, με ιδεοληψίες και με τέτοια».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου