Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

«Ξήλωσαν» μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας



Σε έντεκα συλλήψεις και τέσσερις ακόμη ταυτοποιήσεις ατόμων που εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση πολυεθνικής εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ, προχώρησαν σε οργανωμένη επιχείρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης 29 Αυγούστου. Σε βάρος των εμπλεκόμενων -όλοι αλλοδαποί- σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Χρειάστηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία από πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που ελήφθη κατόπιν διατάξεων και βουλευμάτων που εκδόθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έγιναν και παρακολουθήσεις προσώπων από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό επετεύχθη η «χαρτογράφηση» της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποιήθηκαν, με τη χρήση τεχνικών και φυσικών μεθόδων, πάνω από 550 αγοροπωλησίες ναρκωτικών ουσιών. Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες όλο το 24ωρο, περίπου 100 με 150 τοξικοεξαρτημένα άτομα την ημέρα.

Ο «τσιλιαδόρος», ο «ταμίας» και το ορμητήριο

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του «ταμία», ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών σε σημεία από όπου ανεφοδιάζονταν. Τα ναρκωτικά αποκρύπτονταν σε διάφορα σημεία, όπως κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια, δένδρα κλπ, τόσο στις οδούς Κεραμεικού και Κολοκυνθούς όσο και στους περιμετρικούς δρόμους.

Ορμητήριο της οργάνωσης ήταν καφενείο στην οδό Κεραμεικού, ιδιοκτησίας δύο εκ των συλληφθέντων, το οποίο χρησιμοποιείτο ως "κρυψώνα" στις περιπτώσεις εμφάνισης αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και ως «καβάτζα» ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης και κοκαΐνης, επιμερισμένες για άμεση διάθεση, 15 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 400 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
reader.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου