Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Έγκλημα! Ο πιλότος του Mirage θα ζούσε εάν λειτουργούσε ο ραδιοφάρος



Αυτό που ακούγεται είναι έγκλημα εκ προμελέτης και όχι από αμέλεια γιατί ο ραδιοφάρος ήταν εκτός λειτουργίας από τις 13 Μαρτίου.

Την αποκάλυψη κάνει το militaire.gr, που φέρνει στο φως έγγραφο το οποίο αποκαλύπτει ότι κακός είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η πτώση του αεροσκάφους έγινε από λάθος χειρισμό του ήρωα πιλότου . Ανθρώπινο λάθος υπήρξε, αλλά δεν βαρύνει τον ήρωα χειριστή.


Το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι ο ραδιοφάρος της Σκύρου που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά την προσέγγιση του σμηναγού στο αεροδρόμιο του νησιού, ήταν εκτός λειτουργίας από 13 Μαρτίου.

Τη ημέρα της συντριβής του Mirage στην περιοχή επικρατούσαν δύσκολες καιρικές συνθήκες με έντονη θολούρα και ομίχλη και ήταν αναγκαία η λειτουργία του ραδιοφάρου, ώστε να καθοδηγήσει τον χειριστή με ασφάλεια για να προσγειωθεί, και αν συνέβαινε αυτό σήμερα θα ζούσε και θα ήταν δίπλα στην οικογένεια του να υπηρετεί την πατρίδα.



Από το έγγραφο του εμπειρογνώμονα προκύπτουν επίσης και άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο και από τα  σχεδιαγράμματα που έφτιαξε φαίνεται ότι ο άτυχος πιλότος θα ζούμε έτσι και λειτουργούσε ο ραδιοφάρος.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου