Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Τουρκία: Παραβιάσεις στο Αιγαίο και Navtex για άσκηση νότια του Καστελόριζου

(Φωτ.: turkishnavy.net)


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης. Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο σπάνια έχει παρουσία στο Αιγαίο, αντί του συνήθους CN-235, χρησιμοποιήθηκε σήμερα από την Τουρκία για τη συνέχιση των παραβιάσεων.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F-16 και ένα τουρκικό ATR-72 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 27 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους. Οι 25 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν από το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Παράλληλα, η Τουρκία στο δέσμευσε με Navtex για άσκηση με πυρά την περιοχή βρίσκεται νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης τη Μεγάλη Δευτέρα. Σύμφωνα με την οδηγία προς ναυτιλομένους που εκπέμφθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας, τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν την Μεγάλη Δευτέρα από τις 14:00 έως στις 17:00.


Πηγή : pontos-news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου