Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Υψηλοί τόνοι με το καλημέρα στη Βουλή για την τροπολογία Τσίπρα



της Μαρίας Νταλιάνη 

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Συριζα και ΝΔ με αφορμή το αίτημα της κυβέρνησης για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για διανομή πλεονάσματος σε συνταξιούχους. 

Τα "αίματα άναψαν" όταν πήρε τον λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επι τροπολογιών αρμοδιότητός του, και στην συνέχεια τοποθετήθηκε πολιτικά επι της ονομαστικής.

Όπως είπε "πρόκειται για την στιγμή που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το δικαίωμα άσκησης διακυβέρνησης της χώρας σε ότι αφορά τα αυτονόητα, δηλαδή το πλεόνασμα να δίνεται σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να περιμένουμε το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι ανθρώπινες ζωές έχουν προτεραιότητα απέναντι στις Βρυξέλλες.

Και είναι ευκαιρία οι πολιτικές δυνάμεις να στείλουν μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, γιατί υπάρχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία να σταθούν απέναντι σε αυτούς που  παίζουν πολιτικά παιγνίδια με την αξιοπρέπειά της". 

Και μίλησε για πισώπλατες μαχαιριές εκ μέρους του κυρίου Σόιμπλε. 

Παίρνοντας το λόγο ο Μάριος Σαλμάς από την πλευρά της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει "σε τι χρειάζεται η ονομαστική απο την στιγμή που τα κόμματα συμφώνησαν να την ψηφίσουν "κι ας διαφωνούμε με τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη αυτή η απόφαση". 

"Έλεος πια με το λαϊκισμό σας" είπε ο κ. Σαλμάς. "Η κυβέρνηση υπονομεύει τους φτωχούς. 

Μέρισμα στους φτωχούς δίνεις όταν έχεις πραγματικό πλεόνασμα. Εσείς πήρατε από τις συντάξεις από τους ανθρώπους τους ίδιους που σήμερα λέτε θα τα δώσετε πίσω. Κάνετε πολιτικά τρικ. Έχετε ανεξόφλητα στον ΕΟΠΥΥ πάνω από 1,3 δισ ευρώ. Που είναι το πλεόνασμα; Και γιατί τώρα μας ζητάτε ονομαστική; Για να πάτε στις Βρυξέλλες και να να εκθέσετε τα κόμματα; Κι αν ψηφίσουμε ναι θα πάτε μετά στον λαό να πείτε ότι αυτό δεν ανήκει σ εμάς ανήκει σε όλα τα κόμματα; θα το κάνετε κύριε Σκουρλέτη;" 



Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου