Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Όχι στην Πνύκα αλλά στο Ίδρυμα Στ. Νιάρχος η ομιλία Ομπάμα



Στην ακύρωση της προγραμματισμένης παρουσίας Ομπάμα στην Πνύκα προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, πιθανότατα στον απόηχο της επίθεσης εναντίον της Γαλλικής Πρεσβείας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη ομιλία του αμερικανού Προέδρου δεν θα ματαιωθεί αλλά αντιθέτως θα πραγματοποιηθεί σε άλλο, κλειστό χώρο, που θα παρέχει υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας. Κατά πληροφορίες, αυτός ο χώρος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο φαληρικό Δέλτα. 

Σημειώνεται ότι στον απόηχο της επίθεσης στη Γαλλική Πρεσβεία, εκπρόσωποι αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί νέα επίσκεψη στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και είχαν συναντήσεις με αρμόδιους Ελληνες αξιωματικούς.

Κατά πληροφορίες, τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν να ενημερωθούν για το κατά πόσον υπάρχουν πληροφορίες για σχέδια ταραχών και επιθέσεων το διάστημα παραμονής του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Στα μέτρα ασφαλείας του απερχόμενου προέδρου υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 300 Αμερικανοί πράκτορες, αρκετοί από τους οποίους (περί τους 60 σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις) βρίσκονται ήδη εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στην πρωτεύουσα, πραγματοποιώντας «κατόπτευση» περιοχών της. Αντίστοιχα, επί ποδός για τον ίδιο ακριβώς λόγο υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται περίπου 3.000 αστυνομικοί.



Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου