Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

"Χαστούκι" θεσμών στον Φίλη : Ξηλώστε την παρέμβαση για τις απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση



Ο Φίλης σε πολύ δύσκολη θέση μετά το ζήτημα ακύρωσης της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης που  πέρασε ο ίδιος και προκάλεσε αντιδράσεις και δεν επιτρέπει τις μη αιτιολογημένες απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, έθεσαν οι επικεφαλής των θεσμών κατά την σημερινή συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις για την πρόσφατη διάταξη, η οποία προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού χωρίς αυτή να είναι πλήρως αιτιολογημένη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις εντονότερες ενστάσεις εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόκριμα για θέσπιση παρόμοιων περιοριστικών πρακτικών στην ευρύτερη αγορά εργασίας.

Η σχετική διάταξη έχει αποτελέσει το "κόκκινο πανί" στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς η ομοσπονδία των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων κάνει λόγο για παρέμβαση που θα υποβαθμίσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης απαγορεύοντας ουσιαστικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου