Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΝΔ για Plan X: Για πρώτη φορά μετά τη Χούντα, κάποιοι σχεδίαζαν την παρουσία Στρατού στους δρόμους



Εξηγήσεις ζητά από πρωθυπουργό και Καμμένο η ΝΔ για το Plan X

Πλήρεις απαντήσεις και εξηγήσεις ζητά άμεσα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε το "Σχέδιο Χ", Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στην "Καθημερινή".

O κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως "το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα και ο κ. Καμμένος μιλούσε μπροστά του για ‘δημοκρατικό Στρατό και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις’ που ‘διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό’ δεν αφήνουν πλέον αμφιβολία".

"Για πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας κάποιοι σχεδίαζαν και πάντως δεν απέκλειαν ακόμα και την παρουσία του Στρατού στους δρόμους", προσέθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

"Μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μην απαιτεί να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την σκοτεινή περίοδο;", καταλήγει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Ο κ. Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας στην Καθημερινή, δήλωσε "βαθιά προβληματισμένος για τις πιθανές συνέπειες της εμπλοκής του στρατού για την τήρηση της τάξης σε περίπτωση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα".

Εν τω μεταξύ, θέμα του παρελθόντος με αφηγηματικό χαρακτήρα αποκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το σχέδιο Βαρουφάκη - Γκάλμπρέιθ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ δεν εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο εξεταστικής για το Σχέδιο Χ των Βαρουφάκη και Γκάλμπρεϊθ.

Διευκρίνισε όμως ότι ουδέποτε συζητήθηκαν σενάρια δραχμής σε επίπεδο Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.




(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου