Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Λόγω ανικανότητας κατάσχουν τα πάντα από τους Έλληνες για να μην ξεφτιλιστούν στους δανειστές




Είναι αποδεδειγμένο και δεδομένο ότι ο Έλληνας και οι επιχειρήσεις δεν έχουν να πληρώσουν την υπερφορολόγηση της ανίκανης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και αντί να τους στηρίζουν τους οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση.

Η ανικανότητα τους και η ανεπάρκεια τους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την οικονομία της χώρας θα διαλύσει ότι έχει απομείνει γιατί απλά δεν θέλουν να ξεφτιλιστούν για αυτά που υπέγραφαν χωρίς κανένα σχέδιο υλοποίησης τους.

Ο "κόφτης" τον οποίο έχουν υπογράψει να ενεργοποιείται αυτόματα είναι προ των πυλών γιατί απλά δεν θα καταφέρουν ποτέ να πιάσουν τους ανέφικτους στόχους που έχουν υποσχεθεί και θα την πληρώνει πάντα ο Έλληνας και η Ελληνική οικονομία όσο παραμένουν κακός για την χώρα στην εξουσία.

Έχουν υπογράψει ανέφικτα πράγματα χωρίς κανένα σχέδιο ανάπτυξης απλά και μόνο για να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία τα  στοιχεία που αποκαλύπτει το Τεχνικό Μνημόνιο, το οποίο συνοδεύει τη Συμφωνία του Ιουνίου με τους δανειστές, δείχνουν ότι έχουμε ακόμα δούμε πολλά, καθώς η «επιδημία» κατασχέσεων θα ενταθεί αφού μέσα στο 2016 πρέπει να έχουν εισπραχθεί τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ συνολικά από τα απλήρωτα χρέη στο δημόσιο -και πέραν από την είσπραξη των νέων άμεσων και έμμεσων φόρων που πέφτουν μαζεμένοι στο β΄εξάμηνο της χρονιάς.

Οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, σύμφωνα με το Κείμενο της τεχνικής συμφωνίας, προβλέπουν ότι θα κατάσχουν τα πάντα από μικρούς και μεγάλους προκειμένου:

Η  εισπραξιμότητα όλων των νέων φόρων να αυξηθεί σε 78% το Σεπτέμβριο και σε 81,5% το Δεκέμβριο.

Να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως το Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου. Δηλαδή η εφορία θα χτυπήσει φέτος την πόρτα τουλάχιστον του 1,5 εκατομμυρίου (από τα περίπου 3 εκατομμύρια συνολικά) των μικρών και μεγάλων οφειλετών.

Συνολικά, με βάση το Τεχνικό Μνημόνιο, πρέπει να εισπραχθούν πάνω από 7 δισ. ευρώ φέτος, με «κυνήγι» και κατασχέσεις για απλήρωτα χρέη στο δημόσιο, με βάση το εξής προκαθορισμένο πλάνο:

Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν εισπραχθεί 1,730 δισ. ευρώ και 2,050 δισ. συνολικά έως το Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές που είχαν συσσωρευθεί έως τον Νοέμβριο του 2015 σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία. Ως τον Μάρτιο είχαν εισπραχθεί ήδη πάντως τα πρώτα 740 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος πρέπει να έχει εισπραχθεί το 23% των νέων οφειλών που έμειναν απλήρωτες μετά τον Νοέμβριο του 2015. Μόνον στην εφορία (χωρίς τα χρέη στα τελωνεία που ξεπερνάνε τα 4 δισ. ευρώ) τα στοιχεία της ΓΓΔΕ δείχνουν πως κατά το 2015 είχαν δημιουργηθεί 15 δισ. «νέα χρέη» που προστέθηκαν ήδη στα «παλαιά» (συνολικά 84 δις. ως τον Απρίλιο φέτος), αλλά από τον Ιανουάριο φέτος έως και τον Απρίλιο είχαν δημιουργηθεί και άλλα «φρέσκα» χρέη 4,330 δισ. ευρώ. Αυτή η τάση δείχνει ότι μέχρι τον Δεκέμβριο φέτος τα «νέα χρέη» στην εφορία θα φτάσουν ή θα ξεπεράσουν και πάλι τα 15 δισ. ευρώ. Άρα θα πρέπει να εισπραχθούν τουλάχιστον τα 3,5 δισ. από αυτά (δηλαδή το 23%). Μαζί με τα χρέη σε τελωνεία και ασφαλιστικά Ταμεία δηλαδή, η είσπραξη «νέων χρεών» θα πρέπει να ξεπεράσει τα 4 ή και 5 δισ. ευρώ, έως το τέλος του χρόνου. Ως τον Απρίλιο φέτος πάντως είχαν εισπραχθεί μόλις το 13% των «νέων» οφειλών (μόλις 585 εκατ. από τα 4,330 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΔΕ.

Να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ ως το Σεπτέμβριο από τους «μεγάλους οφειλέτες» (με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ) και συνολικά 600 εκατ. ευρώ  ως το Δεκέμβριο. Ως τον Μάρτιο, όπως αναφέρεται στο Τεχνικό Μνημόνιο, ότι έπρεπε να έχουν εισπραχθεί τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ.

Το ΚΕΑΟ να εισπράξει άλλα 750 εκατ. ως το Δεκέμβριο (έναντι 188 που είχαν εισπραχθεί τον Μάρτιο)

Να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (από 91% πέρσι), ΟΑΕΕ 65% (έναντι 57% πέρσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρσι).

Σε σύγκριση με το α΄ τετράμηνο του 2015 όπου είχαν γίνει 333.776  κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων», οι κατασχέσεις φέτος αυξήθηκαν από 83.444 μηνιαίως (κατά μέσο  όρο) πέρυσι, στις 107.116 κάθε μήνα.

Αυτό δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει η βιωσιμότητα των Ελλήνων και των οικογενειών τους και κυρίως η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που συντηρούν το δημόσιο, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να επιβιώσει όσο περισσότερο μπορεί το αντίκανο και ανεπαρκές καθεστώς που προσπαθούν να εδραιώσουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου